Agendan för Javaforum 2010-06-17 16:30

Agendan för Javaforum 2010-06-17 16:30
juni 17, 2010 Rikard Thulin

Plats: IT-Universitetet, Forskningsgången 6, Lindholmen, Göteborg Det är nu 122 anmälda till mötet. Lokalen rymmer 170 platser. Först till kvarn gäller.

16:30 Macka & mingel

17:00 Intro
Rikard Thulin (B3IT) och Tomas Trolltoft (Iptor)

17:05 Readable Web Application Tests with Selenium
Selenium RC allows you to test your web application through the browser and simulate user actions in a very realistic manner. It also has a handy Firefox plugin to help you to record tests in Java. Unfortunately, I’ve found that if you just use these tests straight off, you quickly end up with a test code maintenance headache. In this presentation I’ll be looking at several approaches and additional tools which can help you make your tests more readable and robust Emily Bache, ELABS

17:55 Java-utveckling på Volvo-IT – Arkitektur, Metoder, Ramverk, Komponenter och Verktyg
Samuel Rodelius, Volvo IT Technology

18:25 PAUS

18:50 JavaUpate – Senaste nyheterna i Javavärlden
Tomas Trolltoft, Iptor

19:05 Introduktion till Git
Git skapades av Linus Torvalds när de som utvecklar linuxkärnan behövde ett nytt versionshanteringssystem. Det används av många open source-projekt och många migrerar nu sina repositorys till Git från till exempel Subversion. Varför då kan man fråga sig? Git är distribuerat, varje repository har fullständig historik, och detta gör bland annat att man inte är beroende av nätverksaccess eller en central server. Det är går väldigt lätt och snabbt att skapa nya brancher och att merga. Presentationen kommer ge en introduktion till hur Git fungerar och ge de som inte provat Git en anledning att testa själva.
Jörgen Lundberg, SolidBeans

19:40 Hessian – binärt Web Service-protokoll
Mattias Jiderhamn, Expertsystems

20:10 return;