Javaforum och SweNug den 12:e maj

Javaforum och SweNug den 12:e maj
maj 9, 2011 Rikard Thulin
Välkomna till SweNug och Java forums sommaravslutning. I år slår vi på stort och breddar oss lite genom att samarbeta mellan två av Sveriges största användarföreningar. 12 maj

2011 – Ullevi Restaurang & Konferens, Göteborg

Vi börjar 17.15 med Macka & Mingel gemensamt för SweNug och Javaforum

 

Agenda Javaforum:

17.15 Macka & Mingel (tillsammans med SweNug)
Mackorna sponsras av
17.45 Intro
Tomas & Rikard – squeed.com
17.55 Kanban
Du har kanske hört talas om Kanban som en alternativ utvecklingsmetodik. Vi går igenom vad det är, varför och när det är användbart och hur det skiljer sig från tex Scrum. Vi ger olika exempel på hur man kan tillämpa det.
Förutom en genomgång berättar vi om erfarenheter från verkligheten.
Tomas Trolltoft, squeed.com och Joacim Turesson, Autenta
18.30 TDD using a EJB3 JUnit Runner
Hur man kodar TDD med hela tjänstelagret aktiverat för en JEE service struktur (EJB3/JPA/DataSource/HSQLDB är den visade strukturen). Genomgång av hur JUnit är utökad med detta JEE ”stöd” samt hur detta skapar en möjlighet att göra avancerade fullt funktionella tester.
Scenarion som kommer presenteras
– Funkonellt Unit test med EJB3 (EJB3/JPA)
– Funkonellt Unit test med EJB3 och mocking (Mockito and manuell mock)
– Funkonellt Unit test med EJB3 and SpringTemplate for JDBC (EJB3/SpringTemplate/DataSource)
Robert Alexandersson, XDIN
19.10 PAUS (tillsammans med SweNug)
19.30 Creating mobile applications without native code
Alla behöver en app och de behöver den nu! Problemet är att många företag väljer att bara bygga sin iPhone app och sen är man nöjda. Hur många användare vill du nå? Räcker det med Apples 16 % av smartphonemarknaden eller siktar du hellre mot en så stor andel som möjligt av världens 5,3 miljarder mobiltelefoner?
Den här presentationen kommer ge en introduktion till vilka utmaningar och möjligheter som finns för oss som utvecklar webb att ta steget till mobil webb. Du kommer få se att man i många fall kan skapa ”appar” som fungerar lika bra som en app skriven direkt för Android eller iOS men som trots det kan användas av större delen av världens internetanslutna mobiltelefoner. Slutligen kommer du få se hur en enkel applikation görs mobil på några få minuter med jQuery Mobile.
Joakim Kemeny, Omegapoint
20.20 Clean Code
Vad är ren kod? Varför ska du bry dig? Hur kommer du igång? Antipattern visas och tid för diskussion.
Fredrik Wendt, squeed.com

Agenda SweNug:

17:55 Html5

HTML5 – alla pratar om det, men vet alla egentligen vad det innebär? I den här sessionen tar vi en närmare titt på vilka möjligheter HTML5 erbjuder för webbutvecklare. Med hjälp av kodexempel och demo får du reda på hur du kan använda dig av HTML5 och andra nya webbstandarder så som SVG och CSS3 tillsammans med Javascript redan idag.
– Danwei Tran Luciani, Microsoft
18:30 Azure Achitecture, kostnadseffektiva principer.
Hur kan vi förbereda oss för molnet? Vad kommer krävas för att hålla nere kostnaderna i Azure. CQRS, RIA m.m.
– Johan Normén, LBi
19:10 PAUS
19:30  En NoSQL orienterad dokument databas för SQL Server, är det möjligt?
Vad är NoSQL och vad är en dokument databas? Hur får man detta i SQL server? Detta blir en session som introducerar dig till NoSQL databaser och främst dokument-orienterade sådana samt en demo av SisoDb, en provider som gör det möjligt.
– Daniel Wertheim, Squeed
20:20  En helt NUI värld: Microsoft Surface 2 och Windows Touch
Hört talas om Microsoft Surface 2? I denna presentation kommer vi ge dig en introduktion till den nya Microsoft Surface-hårdvaran och förklara hur du kan skriva applikationer till den. När presentation är slut kommer du ha lärt dig hur man använder Microsoft Surface 2-SDK:t för att bygga en applikation som bryggar vår fysiska värld till Microsoft Surfaces virtuella värld. Vi kommer också diskutera vad som krävs för att skriva en applikation som kan köras på både Microsoft Surface-hårdvara och Windows Touch-baserad hårdvara. Utöver detta kommer du se hur du kan bygga en applikation direkt med hjälp av nya Microsoft Surface Input Simulator. Vi kommer fokusera på WPF-utveckling, men vem som helst som har ett intresse för Natural User Interfaces ska kunna förstå och ta till sig presentationen.
– Touchtech

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.