Kanban, Javaforum och universum

Kanban, Javaforum och universum
maj 12, 2011 Tomas Trolltoft

Jag har suttit ett gäng kvällar och filat på min presentation inför kvällens Javaforum. Kände mig nöjd igår när jag repat den en sista gång för min fru och klockade in på rätt tid. Började redan förra veckan så jag var ute i löjligt god tid. Det började med att jag hade en dialog med Jeff Patton som är kung på ämnet. Frågade om han hade material jag kunde låna och fick några slides. Lite annan inriktning på det vi skall presentera så det fick kompletteras med en hel del nya. Då kommer frågorna sakta krypande. Skall jag nämna något om lean? Nej håll fokus! Men något litet, bara nämna de 5 principerna? Historiken med hur det utvecklades i den japanska bilindustrin? Varför lager (köer) skall minimeras? Det slutar med att jag är helt borta i artiklar om lean och köteori. Finns så mycket intressant, så mycket att berätta vidare även om jag egentligen inte tillför något utan bara sprider det vidare. Mina experiment är ju bara trevande inom kanban. Uppe i över 50 slides och när jag kör för mig själv blir det en timma. Har verkligen flummat iväg, bara att skära hårt.

Jag hoppas att någon finner slutresultatet intressant och vill ha kommentarer av er som lyssnar ikväll.

Kanban har ju inte direkt med Java att göra så varför ha med det på agendan alls? Javaforum är en community för Javautvecklare och allt som en sådan kan ha nytta av platsar. Så vi pratar om språket Java, systemutveckling med Java, ramverk inom Javas ekosystem, metodik för att bygga system med Java, hur man testar Javasystem . . .

Vi skulle önska att det blev ännu mera community. Att fler exempel från verkligheten kunde presenteras av typen så här gör vi, hur gör ni? Att fler personer och företag ville engagera sig och hjälpa till. Att vi hade mängder med folk som vill tala och sprida nyheter och best practices.

Vi har ju provat lite olika saker under de 6 år jag och Rikard drivit forumet här i Göteborg. Vad har varit bra och vad kan vi förbättra? Är lokalbytet uppskattat? Saknar ni Java update som vi inte haft med senaste gångerna? Mera java puzzles? Hardcore java eller mjuka sidor av systemutveckling? Låt oss veta, lämna din åsikt via mail  goteborg@jforum.se.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.