Kaklagen klubbad – oklara konsekvenser

Kaklagen klubbad – oklara konsekvenser
maj 19, 2011 squeedconfig
Igår godkändes den kontroversiella kaklagen i riksdagen: webbkakor kräver f o m 1 Juli samtycke. En möjlig konsekvens är att den som surfar på nätet översköljs av popupfönster; en annan att besökare bombareras med irrelevant reklam. Men en smidig lösning som förts fram är istället att det skulle räcka med att ställa in webbläsaren på att automatiskt godkänna webbkakor.
Men remissinstanser anser att lagen innebär att varje webbkaka måste godkännas var för sig. Vilken tolkning som är rätt kommer troligtvis avgöras i domstol, enligt CS. Osäkert än om detta påverkar utvecklare av webbappplikationer.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.