JavaScripts dominans tilltar – pga försumlighet

JavaScripts dominans tilltar – pga försumlighet
maj 30, 2011 squeedconfig
Läste en förutsägelse på i-programmer att JavaScript kommer att toppa som det mest använda programspråket (JavaScript inherits the earth), bl a pga HTML5. Jag kan väl tycka att JavaScript redan borde räknas som störst, men det är väl en fråga om hur man mäter.
Tiobe och langpop placerar för tillfället JavaScript på plats 11 och 5. Båda dessa mäter genom att väga sökträffar mot varandra, och det täcker väl upp populariteten i någon mening, men det borde finnas andra sätt att mäta… Och det finns det, det är bara det att metoden med att räkna sökträffar är enkel att automatisera. Andra, mer subjektiva bedömande mätningar sker visserligen, men inte kontinuerligt.
Försumligheten då? Vet inte om jag hänger med helt där, men förf verkar mena att JavaScript, som programspråk, utvecklats väldigt lite under sina 15 år, och att JavaScripts popularitet inte beror på att det är ett bra programspråk utan snarare att det är en minsta gemensam nämnare på webben.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.