Java 7 lanseringsparty

Java 7 lanseringsparty
augusti 23, 2011 Rikard Thulin

Java SE 6 släpptes 2006. Nu äntligen, efter fem långa års väntan är Java SE 7 ute och går att hämta här

Du kan läsa lite mera på Henrik Ståhl:s blog Java SE 7 is now GA

Det blir några presentationer om nyheterna i Java 7 och möjlighet att ställa frågor till Oracle. Förhoppningsvis kommer även personer från utvecklingsteamet bakom JVM:en vara på plats.

17:00 Registrering & mingel

17:30 Välkommen
Tomas Trolltoft & Rikard Thulin, Squeed

17:40 Java SE 7 & Java@Oracle – update
Java 7 har nyss släppts publikt. Vad innehåller den? Vad betyder det för dig? Vilka saker borde du titta extra på? Coin kommer inte att revolutionera din kod, men det kommer att göra den mer kompakt och bugresistent. Invokedynamic är en revolution, för de som är språkastronauter. Det som troligen är värt störst del av din tid är det nya fork/join-ramverket.
Mikael kommer även att förklara lite om vad vi gör inom Java i sverige, hur Oracles Java-organisation ser ut och vem som bestämmer vad.

Mikael Vidstedt, Oracle
Mikael Vidstedt jobbar som JVM-arkitekt i Oracles Java Platform Group. Han har jobbat med Java och JVM-teknik i mer än tio år. Under den tiden har han hunnit fokusera på allt från kompilatorer och kodoptimering till operativsystem och server-virtualisering. Han kan mer om lågnivåprogrammering, registerallokering och sidtabeller än absolut nödvändigt och pratar minst fyra olika dialekter av assembler flytande.
Nuförtiden försöker han lista ut vad en JVM-arkitekt egentligen gör.

18:40 PAUS

19:10 Invoke dynamic & dynamiska språk på JVM:en
Vilka problem har man historiskt sett haft med att kompilera dynamiska språk till Java bytekod? Vad fanns för work-arounds? Vilka andra roliga saker kan man göra själv med Invokedynamic?
Även om du bara har en vag bild på vad en bytekod överhuvudtaget är och varför du skall bry dig om en ny sådan så är det här en presentation som kommer att fördjupa din förståelse av Java på riktigt låg nivå.

Joel Borggrén-Franck, Oracle
Joel började jobba på Oracles Java Plaform Group efter att ha gjort ett examensarbete om dynamiskt typade språk på JVM:er. För närvarande arbetar han inom Sustaining Engineering och hittar och fixar alla de svåraste buggarna som finns i JVM:en (Nej, du behöver inte tacka, det är så lite så…). I sitt arbete har han lärt sig att det tar 11 timmar att kompilera JDK:n för IA64. Han läser x86-assembler flytande. I hex-format.

20:10 Ulf Larsson informerar om OWASP Göteborg
OWASP (Open Web Application Security Project) Göteborg är i sin uppstartsfas och skall främja spridning av applikationssäkerhetsbudskapet

20:20 bellard.org – Javascript PC Emulator
Markus Wahl, Squeed.com

Ca 20:30 Öl och Javasnack för de som orkar på The Bishops Arms, Järntorget 6


0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.