Scratch – programmera tillsammans med barnen

Scratch – programmera tillsammans med barnen
november 12, 2011 Anders

Jag har i veckan laddat ner scratch och tillsammans med barnen lekt fram en del roliga program. I den grafiska miljön bestämmer man enkelt vad som ska hända. Det finns färdiga kontroller för ljud, rörelse, utseende, mm. Dessa kopplas samman med mus och tangentbords händelser. Det går snabbt att se resultat av vad som skapas. Egenritade bilder tillsammans med inspelade ljud var den största behållningen. Det går också att dela med sig av sina program. På scratch siten kan man ladda upp sina program och hämta ner sådana som andra har skapat. Bra att komma igång tidigt med att dela lösningar med andra.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.