Squeed bjuder på mat och kompetens till CV:t

Squeed bjuder på mat och kompetens till CV:t
november 15, 2011 squeedconfig

Att behärska testdriven utveckling (TDD) och clean code, och att kunna skriva med det i CV:t och visa på praktiska kunskaper – det ökar krasst anställningsbarheten på de flesta studenter (och redan anställda) med en rejäl faktor. En tydlig ”anledning” till att företag ute på marknaden köper in Coding Dojo-hjälp från Squeed är just att för få utvecklare faktiskt vet hur man skriver kod som blir möjlig att underhålla och leva med. Kass kod = kasst projekt och ännu sämre kod = ännu sämre möjlighet att rädda projekten. En annan faktor är givetvis det ännu mer kortsiktiga i att buggar som upptäcks tidigt är många gånger billigare att upptäcka och rätta än de som upptäcks senare i kedjan. Att ha utvecklare som jobbar testdrivet är helt enkelt ett sätt att få ned totalkostnaden.

Att kunna skriva bra kod är alltså alltför sällsynt och därför väldigt attraktivt. Detta tycker vi på Squeed är hemskt synd. För att motverka detta anordnar vi bl a Javaforum och nforum (nästa gång 24 november), håller i den öppna Coding Dojon JDojo@Gbg utöver att vi givetvis erbjuder professionell hjälp (konsulting).

Nyligen besökte vi dessutom DatE-IT och låter nu 16 studenter få ta del av detta kompetenspaket (plus mat). Utöver detta har Squeed också försökt få in fler kvalitativa utvecklare på banan genom att gå som lärare på KYH:s Agile Web Developer-utbildning och lägga grunden för deras utveckling.

Bidra till communityn?

Ja, vi tror att vi bidrar till branschen och communityn i Göteborg på detta sätt. Vi tror att det är ett sätt inte bara stötta de enskilda individer som går/får utbildning, utan även att det höjer ribban i branschen. Om du har idéer på andra saker vi kan eller bör göra tas detta emot med varm hand.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.