vilket_är_lättast_AttLäsaTyckerDu

vilket_är_lättast_AttLäsaTyckerDu
december 23, 2011 squeedconfig

Jag har skaffat mig en åsikt: det_är_lättare_att_läsa_vanlig_text_så_här, änAttLäsaDetNärDetStårSammanSkrivetUtanNågonWhiteSpace. De flesta känner till att vi mnäskionr kan lsäa ord unta srröte poerblm bara start- och slutbokstaven står på rätt plats. FrsöökGröaSmmaaSakMedDtetaTxbtelcok. Så, jag har skaffat mig åsikten att underscore är en bra idé att använda i t ex namn på test(metoder). I JavaScript brukar de flesta testramverk erbjuda följande mönster:

TestCase("Nu testar vi logiken i UserManager", {
  "lägga till en användare": function() {
    var before = this.userManger.getUserCount();
    this.userManager.addUser("Fredrik", "Wendt");
    var after = this.userManger.getUserCount();
    assertThat(after, equals(before + 1));
  }
});

Det är då ganska lätt att se vad som gått fel när en rapport säger:

In Suite "Nu testar vi logiken i UserManager", the test "lägga till en användare" failed.

I Java kan vi inte använda blanktecken som del av identifierare. I Java 7 kan man iaf använda 1_000_000 för att skriva ut en miljon, yay! Men det löser inte problemet med att få läsbara namn på test(metoderna). Understreck till räddning!

Ett problem som följer med understreck är att Eclipse rätt ur lådan inte stödjer att hoppa inom identifierare som innehåller just understreck: ctrl+höger hoppar alltså till slutet av hela identifieraren. Med AnyEditTools (finns på Eclipse Marketplace) blir detta problem ett minne blott, och man får också hjälp att konvertera mellan Camel Case och Underscores. Perfekt julklapp! 🙂

2 Kommentarer

 1. Anders Bratland 7 år sedan

  En annan sak att ta hänsyn till är våra vänner som skriver med tecken till vardags, t ex japaner och kineser. Vad jag har hört så har dom inte stora och små tecken på samma sätt, så för dom är det mycket tydligare med underscore än med pascal case. Jag vet inte vad som är fakta och myt här, men intressant är det iaf.

 2. Fredrik Wendt 7 år sedan

  Det skall sägas att detta tyvärr var sanning med modification – testa i Eclipse:
  int INDEX_TRUE_TEST = 0;
  int index_true_test = 0;

  Den övre fungerar det bra att hoppa i (ctrl+höger/vänster) men inte den nedre. Buggen som du gärna får gå in och peta på/rösta upp eller fixa och skicka in patch till finns här: https://bugs.eclipse.org/bugs/show_bug.cgi?id=67381

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.