Presentation av Martin Sjöblom på Javaforum

Presentation av Martin Sjöblom på Javaforum
mars 13, 2012 Rikard Thulin

I slutet av 80-talet betydde debugger ett verktyg som gjorde att du kunde se stacken när programmet kraschade, lite välplacerade printf-satser så kunde man kanske ana var problemen uppstod. En bit in på 90-talet kom integrerade debuggers som gjorde att man kunde stega i källkoden och inspektera variabler medan man körde; riktigt lyxigt tyckte man då. (ja, ja riktiga programmerare programmerar i ed och inget annat!) Sedan kom webbrevolutionen och så var man tillbaka till loggfiler och tvåskiktslösningar igen…men så gick ett antal år och så kunde man debugga systemen med källkoden integrerat igen. Nu har ytterligare ett steg tagits med Chronons lösning där man spelar in exekveringen och kan hoppa fram och tillbaka i tiden och se hur exekveringen var då! Presentationen kommer visa hur det fungerar i teori samt praktik.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.