Got.clj – uppstart av en Clojure grupp

Got.clj – uppstart av en Clojure grupp
april 12, 2012 Anders

Got.clj hade sitt uppstartsmöte i onsdagskväll. Got.clj är en användargrupp för Clojure och träffen hölls i Squeeds lokaler. Eftersom jag själv är intresserad av att lära mig mera om just Clojure var det ett bra tillfälle för mig att fräffa likasinnande.

Efter att vi fått en presentation om Clojure och diskuterat saker rörande gruppen så började vi titta på hur vi satt upp våra utvecklingsmiljöer. Det var intressant att få demonstrerat hur en Emacs/Clojure miljö fungerar. Emacs är riktigt kraftfullt i händerna på de som bemästrar den. Själv så tänker jag vänta med Emacs prylarna och fokusera mer på språket. Jag kunde visa upp min konfiguration med Eclipse med Counterclockwise pluginen. Eftersom jag dagligen jobbar med Eclipse så känner jag igen mig där och Clojure stödet är fullt tillräckligt för mitt använde. Det var riktigt kul att en annan deltagare laddade ner och satte upp samma konfiguration. Folk fick hjälp med att komma igång och att fixa till det där som annars brukar att strula när man sitter själv med det.

Vi tittade på 4Clojure som är ett sätt att lära sig språket på. Där finns problem att lösa i olika svårighetsgrader. Själv så har jag gått igenom en del av problemen och ofta när jag känner att de blir kluriga så har jag hittat en ny del/funktion i språket att lära mig.

Sedan fick vi demonstrerat ett grafiskt program som en deltagare skrivit ihop. Koden delades i gruppen och vi kunde köra det i våra egna miljöer. Programmet använde sig at Quil vilket verkar att vara ett kraftfullt lib för grafik. Det hade vart kul att få se fler liknande demonstrationer och grafisk programmering imponerar alltid.

Gruppen visade sig bestå av allt från sådana som aldrig provat på språket till dom som hade mycket erfarenhet. Själv så hoppas jag få tillfälle att delta på flera träffar med den här gruppen. När jag gick där ifrån så kände jag mig inspirerad att fortsätta lära mig språket. Om du är intresserad så gå in på Got.clj och boka in dig på nästa träff.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.