Spaning från konferensen SDC.

Spaning från konferensen SDC.
maj 6, 2012 squeedconfig

Agila team är mer inne än någonsin och mer norm än undantag. Men det pratas inte så mycket SCRUM utan det är en mix av SCRUM, Lean och XP där det gäller att hitta sin egen implementation för framgång. När det gäller att få delarna i företagen utanför utvecklingsteamen med på det agila spåret så börjar det hända en hel del, men många har fortfarande samma problem som tidigare. Maktstrukturer rubbas och ansvarsområden förändras när team och projekt skall ta egna beslut. Men det är en livsnödvändig förändring för de företag som vill hänga med i den allt snabbare utvecklings- och förändringstakt som är på marknaden.
En talare sa att dagens stora komplexa system kräver att man jobbar i grupp för att kunna lösa uppgifter tillsammans, en hjärna räcker helt enkelt inte till för att tänka ut ett helt system, och det är de som kan utnyttja dynamiken och kreativiteten i teamen bäst som är vinnarna.

Nyckelbegrepp att fördjupa sig i:

  • Små agila team som är sjävvalda, självgående och väljer sina egna uppgifter ur backloggen.
  • Satsa på hög utvecklingstakt, så kommer teamen själva att vilja effektivisera arbetet.
  • Tänk alltid; Användaren i fokus! Jobba med UX.
    Ingen har råd att bygga något användarna inte vill ha!
  • Test ofta
  • Satsa på kontinuerliga releaser hela vägen till slutanvändarna, då följer automatisk en satsning på ”Continuous Integration” och kvalité.

 

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.