Intryck från SDC 2012

Intryck från SDC 2012
maj 15, 2012 Linus Norén

Här kommer mina något sena intryck från Scandinavian Developer Conference 2012 (SDC)  som hölls för några veckor sedan på Svenska Mässan i Göteborg. Tyckte mässan var välordnad, bra lokaler, bra mat och allt verkade fungera som det skulle. Har dock inte så mycket att jämföra med då detta var första gången jag deltog på en konferens. Det som jag tycker saknades var någon form av kvällsaktivitet på måndagen där man kunde mingla med dom andra deltagarna.
Var på ett flertal intressanta fördrag och några mindre bra.

Första dagens keynote, Five Considerations, hölls av Kevin Henney och handlade om att man som utvecklare har alldeles för många rekommendationer att följa, han pratade i stället om 5 saker man borde ta hänsyn till. Economy, Visibility, Spacing, Symmetry och Emergence. Han hade en del bra poänger men kände inte att det gav så jättemycket. Ladda ner presentation här.

Robert Boedigheimer höll ett föredrag kallat Targeting Mobile Devices with HTML5 and CSS 3. Väldigt lärorikt om för- och nackdelar med app kontra mobil websida, saker man skall tänka på, användbara saker i HTML5 och CCS3 och massa bra tips. Ladda ner presentation här.
Han höll även ett informativt föredrag om vilka nyheter som kommer i nästa version av ASP.NET och Visual Studio. Ladda ner presentation här.

Agile Database development with Visual Studio var en annan intressant presentation av Jose Luis Soria Teruel. Han började med att ta upp hur databasutveckling går till, agil utveckling, och sen hur man kan kombinera dessa och avslutade med med att gå igenom metoder och verktyg. Hans presentation finns här.

Per Axbom höll ett roligt och intressant föredrag om UX, Ace your website. Awe your users. 7 steps to master UX. Hans presentation filmades och filmen m.m. finns här.

Shay Friedman höll ett föredrag med titeln Migrating ASP.NET Applications to the Cloud där han började med att förklara vad Azure är och gick sen igenom olika steg man bör genomföra för att flytta sin applikation till Azure. Han gick också igenom hur man kan estimera vad det kommer att kosta att köra sin applikation i molnet. Ladda ner presentationen här.

Andra intressanta saker som jag lyssnade på  var Patrik Löwendahs föredrag om Strategi för mobilitet och mobilarkitekturShay Friedmans fördrag med titeln What?!? C# Could Do That?!? om DLR och nyckelordet dynamic och  Mary Poppendiecks keynote Software Doesn’t Matter. Lyssnade även på Niklas Gustavssons presentation av Spotifys arkitektur av ren nyfikenhet. Imponerande det dom byggt upp.
Alla presentationer finns att ladda ner här.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.