Smidig omvärldsbevakning

Smidig omvärldsbevakning
december 5, 2012 squeedconfig

I mitt nuvarande uppdrag gör jag en del omvärldsbevakning inom medicin. Jag har löst det så att jag prenumererar på RSS-flöden från intressanta utgivare, t ex Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet, Läkartidningen, Läkemedelsverket och Dagens Medicin.

För att följa dem använder jag Google Reader i webbläsaren Safari. På jobbet brukar jag gå igenom rubrikerna och se vilka artiklar som vore intressanta att läsa igenom. De som är intressanta lägger jag till i min läslista i Safari. Snabbaste sättet att lägga till länken i läslistan är att högerklicka på den och helt enkelt välja Lägg till i läslista.

Google Reader i Safari

Läslistan till vänster och Google Reader till höger

Eftersom jag har installerat iCloud på min jobbdator (som kör Windows 7) och även har en iPhone med iCloud aktiverat synkroniseras läslistan automatiskt. När jag sedan sitter på pendeltåget på vägen hem från jobbet kan jag ta fram min läslista i mobilen och läsa så många artiklar som jag har lust med, resten ligger kvar olästa till nästa tillfälle dyker upp. Om jag får möjlighet att läsa något på jobbet har jag läslistan i Safari. Det funkar även mycket bra med iPaden som ger mer läsvänlig skärm men en större pryl att släpa med sig på tåget.

4 Kommentarer

 1. Martin Woxneryd 6 år sedan

  Ett plattformsfritt alternativ är pocket (http://getpocket.com). Använder själv Chrome+Android för samma upplägg som ovan.

  • julia.klingvall@squeed.com 6 år sedan

   Bra tips Martin!

  • Linus Norén 6 år sedan

   Använder också Pocket. Riktigt bra!

 2. fredrik forssberg 6 år sedan

  Med Informant från intelliwell kan du skapa rss eller atomflöden från vilken webbsida du vill, oavsett om de producerar egna eller inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.