Twitter hjärta JVM:en

Twitter hjärta JVM:en
augusti 18, 2013 squeedconfig

Att JVM:en är högpresterande är ingen nyhet för den som besökt JavaForum i Göteborg de senaste åren, eller själv hållt koll på t ex Akka. Twitter skrev häromdagen om deras resa från Ruby VM till JVM och hur de nyss satte nytt rekord i ”tweets per second”. Även om det inte var under en lång period så är peaken på 143,199 tweets per sekund inget man skämtar bort.

I staden vet jag om ett reklamföretag som kör sin Ruby kod som ”JRuby”, just pga JVM:ens egenskaper (och iaf tidigare pga stabilare bibliotek mot MongoDB). Hur roligt än Ruby kan vara så skriker mina Raspberry Pi:s varje gång Puppet drar igång: ”whoa, det här rullar långsamt”. Undrar hur andra uppfattar vardagen med Ruby.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.