Koden är inte problemet

Koden är inte problemet
september 17, 2013 squeedconfig

Torsdag kväll på JavaForum kommer Lennart Jörelid prata om hur man får en ny teammedlem produktiv. Enligt föredragningens beskrivning skall vi genom bra kodstruktur snabbt göra den nya vännen produktiv.

Jag tror Lennart har fel. Eller inte fel, men jag tror mig veta ett mycket bättre sätt att få en ny medlem produktiv. De flesta känner till det, alldeles för få team jag stöter på ANVÄNDER den kunskap de har och tillämpar ett – vad jag tror – mycket bättre sätt att få en ny medlem att ”bli en i teamet”, ”veta hur systemen hänger i hop” och lära sig kodbasen. Lösningen? Parprogrammering.

De flesta av oss känner till att den enkla modellen av agilitet handlar om feedbackloopar. De flesta av oss håller nog med om att när man är ny är den största kostnaden att man har så lite kunskap att allt man vill åstadkomma föregås av ett berg med lärande, kunskapsinhämtande och sortering.

VARFÖR sätts nya medlemmar så ofta på ”enkla” uppgifter tills du blivit produktiv och kan göra ”riktigt” arbete, ensamma?

Feedback Loops in Extreme Programming

Feedback Loops in Extreme Programming

Brasklapp: Jag menar givetvis inte att Lennart har ”fel” – kodstruktur (Clean Code) är givetvis en faktor, men är marginellt i förhållande till ”sitta i ett hörn och fundera ut allt själv” kontra ”en parprogrammeringspartner som kan ge alla svar som behövs inom sekunder”.

Vad tror eller tycker du? Kom till javaforum/nforum på torsdag så kan vi diskutera detta eller teknisk skuld över kaffet och mackan eller i någon av pauserna. Väl mött!

1 Kommentar

  1. Tomas 5 år sedan

    Javaforum är på torsdag 19 september

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.