Stålmannens bäbis fyller 30 år

Stålmannens bäbis fyller 30 år
september 27, 2013 squeedconfig

GNU 30 år

Idag är det 30 år sedan Richard Stallman utropade starten på GNU-projektet. Det firas på olika sätt jorden runt. Free Software Foundation Europe skriver bl a:

Free Software[2] puts the control of electronic devices where it belongs: with the people who own them. Today, Free Software is everywhere. It powers the Internet, our mobile phones, televisions, cars, routers, and electronic devices of all sorts. Free Software has fundamentally changed the way people create software: instead of preventing people to adapt the software to their own needs, they invite people to participate in the development.

Nästa generations utvecklare förväntar sig att ta del av andras, och dela med sig av sina kunskaper. I Göteborg tycker jag mig se detta i en tydlig trend, t ex på det sätt som användarträffar på Meetup.com blomstrat senaste åren. Btw, FSCONS i år går av stapeln 8-10 november.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.