Vattenfallsmodellen, olaglig?

Vattenfallsmodellen, olaglig?
december 12, 2013 squeedconfig

Agil systemutveckling, lättrörliga metoder – med glädje konstaterar jag att vi sedan länge passerat ”The Chasm”. Scrum, t ex, ses inte längre som en harmlös utvecklarrörelse nere i källaren, inte som en lokal företeelse bland startups och små bolag. Martin Hinshelwood skriver om hur Department Of Defense i USA nu förbjuder vattenfallsprojekt. Som ett exempel sammanfattar Martin också hur FBI:s produkt Sentinel gick från misslyckat vattenfall till nästa, tills de drog ned utvecklarstaben från 400 till 40 och började använda Scrum (och det var ordentlig Scrum och agil utveckling). Om man som ledare vill förstå vad detta agila handlar om är boken Software in 30 days utmärkt läsning, som förklarar vad det går ut på, med anekdoter – på endast 125 sidor! En utmärkt julklapp för arbetsplatsen!

waterfall-and-agile-chaos-manifesto

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.