Digitaliseringen är mobil

Digitaliseringen är mobil
juli 9, 2015 Ola Berg

Den första insikten om vad digitaliseringen innebär är att den är mobil. Det betyder flera saker:

Verktyget är i var mans hand. Istället för att finnas på en dator, kanske i ett kontorslandskap, bara tillgängligt för den som sitter där just då; så är verktyget i händerna på användarna, oavsett var dessa befinner sig. Det betyder helt nya möjligheter i arbetssätt och levnadsmönster. Allt kan göras i farten, och lösningar som underlättar för den mobila användaren kommer att vinna över lösningar som inte gör det. Mobilen är den första plattformen.

Det är en tjänst. Mobilen är uppkopplad. Data samlas in till en central server. Man tillverkar inte en app, man är värd för en tjänst. Det betyder att man kan erbjuda verktyget, mobilappen, gratis. Mervärdet ligger i att erbjuda en bra och säker tjänst. Det betyder också att man kan lära sig kontinuerligt om användningsmönster och bli mycket bättre på att erbjuda lösningar som möter användarnas verkliga behov.

Det är låga trösklar till det här ekosystemet. Att hyra serverutrymme i ”molnet” är billigt, att distribuera applikationer och mobila webbplatser till mobilerna är enkelt, och för den som kan programmera är det inte speciellt svårt att skapa apparna. Det dyra och svåra är att förstå användarnas verkliga behov och komma på hur dessa ska mötas. Men det är ju det dyra och svåra även i äldre tekniker, tekniker som i sig har högre trösklar.

Om du har en bra idé är det inte omöjligt att hyra in programmerare som kan hjälpa dig att förverkliga idén. Ännu hellre: prata med oss om att ha tillgång till ett helt utvecklings- och förvaltningsteam. Vi utvecklar och vidareutvecklar redan tjänster åt andra med gott resultat. Vi kanske kan hjälpa dig också? Vi kan både serverprogrammering i molnet och mobilprogrammering.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.