NDC London 2016 Torsdagen

NDC London 2016 Torsdagen
januari 18, 2016 Kristofer Nissbrandt

PlayByPlay

Efter en intensiv första dag på NDC London, så var det dags för dag 2.
Den första session för dagen för mig blev en Play by Play session med Jon Skeet och Scott Allen. För de som inte vet vad en Play by Play är, så är upplägget att två utvecklare har fått uppdraget att svara på ett antal frågor på stack overflow. När väl sessionen drar igång så ställer en moderator frågorna och sen får utvecklarna jämföra sina svar. En ganska rolig start på dagen, som resulterade i ett antal trevliga lärdomar.

Efter det så var det dags för konferensens andra stora “Developer Rockstar”, Troy Hunt. En riktigt bra session om generell internetsäkerhet. Han la ganska stor fokus på att prata om nya säkerhetsläckor, hur de gick till och hur “enkelt” är att hacka sidor. Framför allt så pratade han Ashley Madison läckan, eftersom den hade så stor påverkan på personers privatliv. Han är med och driver siten https://haveibeenpwned.com/ som är till för att hjälpa folk se om deras konto har läckt ut via ett hack.

För att vara en .NET konferens så vara det förvånansvärt lite fokus på Azure. Men, Hanselman rådde bot på detta med en riktigt bra intro session om Azure. Den kanske var lite för basic för mig som har experimenterat en del med Azure, men den var grymt bra genomförd. Han hade även massa bra nyttiga tips om hur man kan jobba i azure från command line och via git repon. Den här sessionen vet jag att han har kört förut. Så om någon av er vill ha en bra nyttig intro till Azure, så kan man se den på: https://channel9.msdn.com/Events/Microsoft-Azure/AzureCon-2015/ACON208

Hanselman Azure

Nästa bra session, var Mark Rendle om hur man kör ASP.NET 5 i Docker. Riktgt bra intro för de som inte har arbetat med docker innan, inklusive mig själv. Han visade hur man sätter upp en linux container med mono och kopplar ihop flera containrar med hjälp av Docker Compose. Han hade också skapad en egen docker image för att underlätta package restore för ASP.NET i Docker.
https://github.com/CloudLens/dnx-docker

De i särklass bästa föreläsningarna för dagen, var de 2 sista. Den första var Scott Allens deep dive inom ASP.NET 5 Middleware. Hur man bygger och använder middleware. Inkluderade hela spektrumet av hur man konfigurerar den nya pipelinen. Den var en del repetitioner från onsdagens session, fast mycket mer i detalj om hur middlewaredelarna funkar.
https://github.com/OdeToCode/aspnet5samples

Den andra var Steven Sandersons session om hur använder MVC 6 för att snabba upp rendering av Angular och React applikationer. Han presenterade ett antal nya APIn som kommer med i ASP.NET 5 som kan användas för att få SPA sidor att lira bra ihop med MVC. Det viktiga är baspaketet Microsoft.AspNet.SpaServices som man använder för att preloada och cacha sidor. Om ni kör Angular, så kan man använda Microsoft.AspNet.AngularServices för att låta MVC för rendera hela sidan och sedan låta Angular ta över. Såg riktigt coolt ut, finns info på github:
https://github.com/aspnet/NodeServices

Dagen avslutades med NDC Party med öl och live musik. De hade även en riktigt härlig developer panel där de hade kopierat det brittiska QI programmet (liknande parlamentet i svensk TV). De som deltog var Richard Campbell. Carl Franklin, Scott Hanselman, Michele Bustamante, Troy Hunt & Rachel Reese. Så det var bra underhållning.

DSC_1199

1 Kommentar

Pingbacks

  1. […] dagen på NDC London började på ett liknade sätt som andra dagen slutade, med Angular JS och MVC. Fast den här gång var det Miguel Castro pratade om hur man […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.