NDC London 2016 Fredag

NDC London 2016 Fredag
januari 19, 2016 Kristofer Nissbrandt

DSC_1201

Sista dagen på NDC London började på ett liknade sätt som andra dagen slutade, med Angular JS och MVC. Fast den här gången var det Miguel Castro som pratade om hur man jobbar på ett smart sätt med dagens stabila versioner av ASP.NET och MVC. Det var en bra session hur man bygger en hybrid applikation. Han visade flera demos om hur man konfigurerar Angular JS och MVC routing för ett antal olika case. Den riktigt nyttiga var hur man sätter upp en Angular multishell applikation. Dvs, en applikation med flera “SPA Silos” som har egen Angular routing uppsatt. För er som vill se hur man gör detta så får man gå till hans sida (http://www.melvicorp.com/downloads.html) där kan man laddad ner “MVC & Angular Playing Nice”

Dagens andra session var med Bill Wagner som gav oss en rejäl teknisk djupdykning i Roslyn och hur man bygger Code Analyzers. Det var en riktigt bra presentation och bra förklaringar, men det verkar fortfarande som om det är riktigt avancerat och jobbigt att bygga dessa. Dock så sa han det görs arbete för att förbättra den här processen. Han verkar inte släppt någon källkod till den här presentationen, men han gav tips att använda syntax visualizer för underlätta arbetet.
https://roslyn.codeplex.com/wikipage?title=Syntax%20Visualizer
Det finns även en Roslyn Quoter som man kan använda för code fixes. Den genererar roslyn template C# kod utifrån en vanlig kodtext. https://github.com/KirillOsenkov/RoslynQuoter

Efter en så djup C# session, så blev nästa presentation av Dan North om Business Mapping. Det var en intressant och ”mjukare” föreläsning om problemet att få systemutveckling att fungera över stor skala. Han presenterade ett ganska trevligt sätt att bygga en organisation genom att man mappar ihop folks färdigheter mot verksamhetens krav. Det låter otroligt flummigt när man försöker återberätta det själv, men det är en mycket sevärd presentation.

Business Mapping

Sen var det dags för Scott Hanselman för tredje gången. En riktigt intressant föreläsning om motivationen och drivkraften till varför Microsoft gör hela .NET till open source. Som vanligt så gör Scott ett utmärk jobb och det är riktigt inspirerade att lyssna på honom. Dock så måste jag säga att det var inte så mycket nytt som man lärde sig på den här sessionen. En liten intressant trivia är att detta är tredje gången som Microsoft försöker göra open source av .NET. Jag hittade ingen inspelning på den här sessionen när han höll den förra våren, så vi får vänta på NDCs inspelning.

Efter detta kom nog dagens bästa session. Troy Hunts session om “Making Hacking Child’s Play” som gick igenom hela spektrumet av de mest vanliga säkerhetsproblemen inom web och it. En del riktigt intressanta saker som man bör tänka på när man utvecklar system. Hur man skyddar sig effektivt mot XSS genom att sätta korrekta HTTPS Content security policies.
http://www.troyhunt.com/2015/10/how-to-break-your-site-with-content.html
Hur man ser till att “hackers” inte får reda på om en person har ett konto via inloggningsforumlär genom att kolla om svarstiderna är olika.
Hur SQL Injection attacks fortfarande är ett problem.
http://www.troyhunt.com/2015/12/the-ongoing-scourge-that-is-sql.html
För den som verkligen vill nörda ner sig så finns hans rätt trevliga “resources” sida.
http://www.troyhunt.com/2015/09/troys-ultimate-list-of-security-links.html

Som avslutade ord för NDC London 2016, så tyckte jag att det var en mycket givande konferens med otroligt hög klass på sessionerna. Bra arrangerat med mat och dryck, och allmänt trevlig stämning. Nästa NDC är Oslo den 6-10 Juni, för er som är intresserad av att gå på en mycket proffsigt konferens.

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.