NDC Oslo 2016

NDC Oslo 2016
juni 15, 2016 Oscar utbult

I år var nionde gången som NDC Oslo gick av stapeln och konferensen har under denna tiden vuxit till en av Europas största .NET konferenser. Den bjöd på 2 dagars workshops och 3 dagars konferens.

Troy Hunt

Troy Hunt inledde konferensen med en rolig och tänkvärd keynote: “Yesterday’s Technology is Dead, Today’s is on Life Support”. Han pratade om hur fantastisk teknikutvecklingen varit, hur vissa saker inte ändras men att mycket troligen kommer bli väldigt annorlunda mot vad vi förväntar oss. Sebastien Lambla pratade om att “Versions are evil – how to do without in your API” vilket är ett problem som många säkert känner igen.

För att höja kvalitén på presentationerna organiserade NDC även talarcoachning. Jag hade turen att få arbeta med Jessie Shternshus under mitt pass. Tillsammans arbetade vi igenom min inledning och lite andra problem som jag haft med mina presentationer. Under eftermiddagen arrangerades också en större workshop för alla som var intresserade. Där fick deltagarna arbeta mycket med att uttrycka sig tydligare i tal och kroppsspråk. Mycket intressant och mycket svårt för egen del.

Eftersom jag talade under andra dagen spenderade jag förmiddagen på hotellrummet för att kunna repetera och värma upp i lugn och ro. Presentationen gick överlag bra. Jag talade lite fortare än planerat och missade vissa delar. Men det blev flera intressanta diskussioner efteråt vilket var roligt. Överlag är jag nöjd med den egna insatsen.

Joe Armstrongs presentation var en av konferensens höjdpunkter för mig. Han talade om feltolerans och varför Erlang såg ut som det gjorde. Han påstod även att Erlang är det enda riktiga objektorienterade språket om man utgår från Allan Kays definition. Paneldebatten “Launching a Software Business” under tredje dagen var också en höjdare. Den gav fyra olika perspektiv på hur det är att driva ett mindre mjukvaruföretag.

IMG_20160610_103048

Sammanfattningsvis var konferensen väldigt välorganiserad, maten var lysande och presentationerna riktigt intressanta. Det fanns verkligen något åt alla: från C++ och embedded till Javascript och agile. Jag ser redan fram emot nästa år.

Alla presentationerna kommer att publiceras på: vimeo

IMG_20160608_085300

0 Kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.