För oss på Squeed är det självklart att satsa på kompetens. En viktig del är därför att aktivt och strategisk investera i kompetensutveckling. Vi är idag tongivande inom svenska utvecklarcommunities. Att bidra och leda Javaforum och nforum är för oss ett sätt att inte bara dela med sig av vår egen kunskap utan att gemensamt öka vår egen kreativitet. Vårt engagemang och delaktighet rymmer bland annat:

  • nforum – ett samarbetsforum som stödjer svenska .net-utvecklare
  • Javaforum – ett kreativt community för Java-utvecklare
  • Draknäste – en interna satsning för ökad innovationskraft
  • Coding:dojos – en intern möjlighet för att nå vår vision
  • dev:mobile – mobilutvecklingskonferens inom en marknad med stor potential
  • Squeed Software Engineering Conference

nforum

nforum är ett .net-community i Göteborg som startades 2012 av passionerade .net-Squeeders. Med syfte att stödja svenska .net-utvecklare sker regelbundna möten med intressanta seminarier och mingel. nforum har ett brett samarbete med många andra fristående communities så som Swenug och Javaforum.
Har du egna idéer, vill du delta som talare eller sponsra ett forum? Kontakta nforum@squeed.com, allt är välkommet. Läs mer om kommande möte på nforum.se

Javaforum

Med syfte att stödja svenska Java-utvecklare skapades Javaforum som ett community med möten, intressanta seminarier, mingel och mötesplatsen www.jforum.se. Premiären för Javaforum Göteborg skedde 2006 då Tomas Trolltoft och Rikard Thulin arrangerade det allra första forumet på IT-universitetet på Lindholmen. Intresset ökade snabbt, lokalen på IT-universitetet blev för liten och idag genomförs Javaforum på Folkets Hus vid järntorget. Det arrangeras minst en fullspäckad kväll med teknikseminarium i kvartalet och Squeed stödjer Javaforum som arrangör, sponsor och bidrar ofta med talare. Har du egna idéer, vill du delta som talare eller sponsra ett forum? Kontakta goteborg@javaforum.se , allt är välkommet. För inspiration och kompetensutveckling – anmäl dig på www.jforum.se.

Squeeds draknäste

Innovation och entreprenörskap är en viktig del av Squeed. Inspirerade av tv-programmet Draknästet jobbar vi aktivt med ett pågående innovationsengagemang. Varannan månad presenterar våra interna innovatörer, innovationslystna och passionerade squeeders, konkreta idéer inför en grupp investerare, Squeed. Vinnande idé tilldelas kapital bestående av utrymme och tid att utvecklas. Under nästkommande två månader implementeras, utvärderas och byggs kunskaps kring de värden idéen består av. Arbetet visualiseras i konkret form samt dokumenteras och presenteras. Om möjligt också presenteras på labs.squeed.com.

Coding:dojos

Kunskap kräver tid. Därför samlas vi kontinuerligt för att stärkas i vår profession. Vi satsar på att utvecklas och att öva upp vår yrkesskicklighet. Vår vision är tydlig – att utveckla mjukvara bästa tänkbara sätt. Vi kallar det för coding:dojos, en katalysator för kompetensutveckling där vi tillsammans och fokuserat tränar på kodkator. Utöver detta kan alla Squeeders starta en kompetensgrupp för fördjupning. Varje grupp har en ansvarig ledare och regelbundna sammankomster.

dev:mobile

Tillsammans med Göteborgs utvecklarcommunity har Squeed grundat mobilutvecklingskonferensen dev:mobil, en satsning inom tillväxtområdet för utveckling av mobila plattformar. En gynnsam marknad med många affärsmöjligheter. Intresset för konferensen är stort och vi gör det möjligt för 450 passionerade utvecklare att kostnadsfritt ta del av intressanta presentationer inom utveckling av mobilapplikationer.