Blackboard1Squeeds företagskultur är stark, positiv och dynamisk. Vi vill uppnå det fantastiska att inte bara leverera det förväntade utan ge mer än så, i varje möte och i varje uppdrag. Idag är passionen inte bara en drivkraft, det är en självklarhet hos alla squeeders.  Titta in på våran passionslinje!

“Fem eldsjälar med en gemensam dröm – Squeed startades med viljan att från grunden skapa ett bolag genomsyrat av genuin passion.”

Squeed idag

Kreativa medarbetareVår vision är att vara lite bättre. Lite bättre av allt. En squeeder måste ha en passion för sitt yrke. Vi har skapat en innovationskraft där varje medarbetare hjälper till med att ta fram nya affärsidéer i form av produkter och tjänster. Denna innovationskraft leder och utvecklar företaget. Att stimulera och tillvarata kreativitet är en grundläggande del av företagets affärsidé. Alla medarbetare får lov att agera. Vi anställer personer för att dom är talangfulla, vi litar på våra anställda och hindrar inte kreativitet genom regler och policys. Våra medarbetare har mandat att driva affärer & aktiviteter och att hjälpa till med bolagets utveckling.

Inom Squeed hittar du bred kunskap och förståelse för arkitekturfrågor, coachning, mentorskap, utbildningar, systemutveckling och metoder. Vi är erfarna experter inom Java, Microsoft .Net och open source och vår täta relation med Microsoft ger oss ständigt förnyad vetskap och kunskap om det senaste från Microsoft .Net.

Vi har djupt engagemang inom communityn kring mjukvaruutveckling så som Javaforum och SweNug och är givna deltagare på konferenser och mjukvaruträffar som JavaOne, Microsoft TechDays, MSDN Live, SweNug, Developer Summit, JFocus, JavaZone.

“Vår vision är att vara lite bättre. Lite bättre av allt. En squeeder måste ha en passion för sitt yrke.”

Squeeders

blackboard1Kunskap och kreativitet. Erfarenhet och talang. Hos Squeed värdesätter vi våra medarbetares innovationskraft. Varje enskild squeeder är med och utvecklar företaget genom att skapa nya produkter, tjänster och lösningar. Att stimulera och ta tillvara på individuell kreativitet är en grundläggande del av vår affärsidé, det utvecklar oss och gynnar våra uppdragsgivare. Passionen hos squeeders är inte bara en drivkraft, det är en självklarhet.

“Hos Squeed värdesätter vi våra medarbetares innovationskraft.”

squeed-medarbetare

Vill du vara en del av Squeed?

Vi fortsätter att växa och söker fler Squeeders som delar våra värderingar. Tveka inte att höra av dig om du tror att du passar hos oss. Här hittar du lediga jobb hos oss.

Så satsar Squeed

För oss på Squeed är det självklart att satsa på kompetens. En viktig del är därför att aktivt och strategisk investera i kompetensutveckling. Vi är idag tongivande inom svenska utvecklarcommunities. Att bidra och leda Javaforum och nforum är för oss ett sätt att inte bara dela med sig av vår egen kunskap utan att gemensamt öka vår egen kreativitet. Vårt engagemang och delaktighet rymmer bland annat:

  • nforum – ett samarbetsforum som stödjer svenska .net-utvecklare
  • Javaforum – ett kreativt community för Java-utvecklare
  • Draknäste – en intern satsning för ökad innovationskraft
  • Coding:dojos – en intern möjlighet för att nå vår vision
  • dev:mobile – mobilutvecklingskonferens inom en marknad med stor potential
  • Squeed Software Engineering Conference

logo-small

nforum

nforum är ett .net-community i Göteborg som startades 2012 av passionerade .net-Squeeders. Med syfte att stödja svenska .net-utvecklare sker regelbundna möten med intressanta seminarier och mingel. nforum har ett brett samarbete med många andra fristående communities så som Swenug och Javaforum. Har du egna idéer, vill du delta som talare eller sponsra ett forum? Kontakta nforum@squeed.com, allt är välkommet. Läs mer om kommande möte på nforum.se

javaforum2

Javaforum

Med syfte att stödja svenska Java-utvecklare skapades Javaforum som ett community med möten, intressanta seminarier, mingel och mötesplatsen www.jforum.se. Premiären för Javaforum Göteborg skedde 2006 då Tomas Trolltoft och Rikard Thulin arrangerade det allra första forumet på IT-universitetet på Lindholmen. Intresset ökade snabbt, lokalen på IT-universitetet blev för liten och idag genomförs Javaforum på Folkets Hus vid Järntorget. Det arrangeras minst en fullspäckad kväll med teknikseminarium i kvartalet och Squeed stödjer Javaforum som arrangör, sponsor och bidrar ofta med talare. Har du egna idéer, vill du delta som talare eller sponsra ett forum? Kontakta goteborg@javaforum.se , allt är välkommet. För inspiration och kompetensutveckling – anmäl dig på www.jforum.se.

Squeeds draknäste

Innovation och entreprenörskap är en viktig del av Squeed. Inspirerade av tv-programmet Draknästet jobbar vi aktivt med ett pågående innovationsengagemang. Varannan månad presenterar våra interna innovatörer, innovationslystna och passionerade squeeders, konkreta idéer inför en grupp investerare, Squeed. Vinnande idé tilldelas kapital bestående av utrymme och tid att utvecklas. Under nästkommande två månader implementeras, utvärderas och byggs kunskaps kring de värden idén består av. Arbetet visualiseras i konkret form samt dokumenteras och presenteras.

“Innovation och entreprenörskap är en viktig del av Squeed. Inspirerade av tv-programmet Draknästet jobbar vi aktivt med ett pågående innovationsengagemang.”

Coding:dojos

Kunskap kräver tid. Därför samlas vi kontinuerligt för att stärkas i vår profession. Vi satsar på att utvecklas och att öva upp vår yrkesskicklighet. Vår vision är tydlig – att utveckla mjukvara på bästa tänkbara sätt. Vi kallar det för coding:dojos, en katalysator för kompetensutveckling där vi tillsammans och fokuserat tränar på kodkator. Utöver detta kan alla Squeeders starta en kompetensgrupp för fördjupning. Varje grupp har en ansvarig ledare och regelbundna sammankomster.

devmobile

dev:mobile

Tillsammans med Göteborgs utvecklarcommunity har Squeed grundat mobilutvecklingskonferensen dev:mobil, en satsning inom tillväxtområdet för utveckling av mobila plattformar. En gynnsam marknad med många affärsmöjligheter. Intresset för konferensen är stort och vi gör det möjligt för 450 passionerade utvecklare att kostnadsfritt ta del av intressanta presentationer inom utveckling av mobilapplikationer.

Innovation

Kreativitet och innovationsförmåga är en viktig grundsten för äkta passion. Vi har en utvecklad och väldefinierad innovationsprocess för hur Squeeders kan ta en idé från frö till färdigt produkt eller tjänst. Att komma till oss med idé innebär möjligheten att ge syre åt affärsplanen och utforska möjligheterna. Innovationer vars affärsplan håller kan realiseras i ett eget aktiebolag där Squeeders har möjlighet till delägarskap.

Vill du utveckla din idé? Välkommen att kontakta oss.