Alexander Heimonen

Jag ser mig själv som en otroligt driven och kunskapshungrig utvecklare, jag letar ständigt efter luckor i min kompetens att täppa till och älskar att bli utmanad. Jag har jobbat både som in-house systemutvecklare och konsult, där jag bl.a. varit delaktig i att bygga system för fakturering inom telekom, administrativa portaler och ett API för fastighetsförmedling. Dessutom har jag byggt mobila applikationer, både native iOS och cross platform lösningar med HTML5/js och Xamarin. Jag har även en förkärlek för arkitektur, att skriva tekniska artiklar och hålla föredrag inom spännande ämnen som artificiell intelligens och Continous Delivery.

Alexander är en mycket kompetent utvecklare. Löser inte bara problemen på lättast sätt utan mån om att det ska blir rätt och förvaltningsbart. Trots rörigt projekt med inte helt optimala förutsättningar och tekniska utmaningar levererade Alexander med gott mod och bra resultat.

På ett personligt plan är jag väldigt målmedveten och gillar att ha nära kontakt med kunden, jag vägleder gärna och försöker förstå verksamhetsproblemen så att lösningen blir rätt i slutändan. Jag strävar efter att när jag går från ett uppdrag så lämnar jag en nöjd kund efter mig, med ett personligt avstamp av kvalité och värde.

Annars så är jag en väldigt utåtriktad person, du hittar mig på ett café eller ett bra ölställe. Alternativt i skogen på min mountain bike eller en fin väg på en landsvägscykel. Jag gillar lite allt möjligt, matlagning, att nörda ner mig i kaffe, brädspel, att spela synth/piano och självklart att försöka göra världen lite bättre med olika programmeringsprojekt!

alexander.heimonen@squeed.comLinkedInTwitter

+46 (0)70 333 45 08

.Net

Android

AngularJS

ASP.Net

C#

CSS

CSS3

Database Design

Git

HTML5

Integrationtest

iOS

JavaScript

JIRA

jQuery

Kanban

Objective-C

Scrum

SQL

SQL-Server

TDD

TFS

WCF

Web

WPF

XAML

XP