Andreas Andersson

Att förstå problemet
är halva lösningen.

Jag har alltid varit tekniskt lagd och intresserad av att lära mig nytt. Den första koden jag skrev var HTML någon gång under 90-talet. Med dåvarande begränsningar i HTML insåg jag rätt snart att jag behövde något annat för att bygga det jag tänkt mig, vilket tog mig in på ASP & Javascript. Intresset fortsatte senare in på Delphi och C++. I Delphi skrev jag en IM (Instant Messanger), vilken skulle komma installeras på min fars dator och driva honom till vansinne när jag från mitt rum satt och skickade meddelanden till honom utan att han förstod varifrån dom kom.

Jag älskar att få saker gjort och mår bäst när jag känner att jag kan leverera saker som jag är nöjd med.

Min fritid spenderas med fördel tillsammans med min fru, med vänner och framför datorn. Jag flyger en hel del flygsimulatorer, där jag flyger allt ifrån Cessna 172 till AJS37 till Boeing 747. Flygintresset har alltid funnits där, och att säga exakt vad som gör att jag älskar flygplan vet jag inte. En gissning är att det har och göra med den otroliga ingenjörskonst och ihärdighet som ligger bakom utvecklingen av dessa fantastiska maskiner.

Något annat som jag tror bidrar till intresset är området som det innefattar – praktiskt och teoretiskt. Det finns inget stopp på hur mycket man kan lära sig, allt ifrån fysikens lagar över luftströmmar och hastighet, till hur APU’n fungerar och vad ett kompressorstall är. Följaktligen spenderas en hel del tid med att läsa igenom dokumentation om diverse flygplan för att förstå olika flygplans protokoll och system.

andreas.andersson@squeed.comLinkedIn

+46 (0)70 384 23 67

Android

CSS

Git

Java

JavaScript

jQuery

JUnit

Kanban

MongoDB

Python

Scrum

SQL