Erik Sikander

Sedan jag var liten har jag varit intresserad av datorer, och när valet kom i gymnasiet att välja en inriktning så var valet glasklart. Direkt efter det att jag blev introducerad till programmering fastnade jag för de utmaningar och problem som man ställdes inför, men framförallt glädjen man fick när man tog fram en lösning.  Med en blodad tand för programmering så sökte jag till Chalmers civilingenjörsprogram Informationsteknik, som jag tog examen från januari 2016. 

Det språk som jag arbetat med främst är Java, vilket är det språket som jag själv väljer när jag gör projekt på fritiden, men jag har även arbetat med Python samt frontend, såsom HTML, CSS och JavaScript. 

Jag är väldigt förtjust i skidåkning och åker gärna till olika delar i världen för att göra detta. Hitills så har jag bl.a. varit i Alperna, Kanada och Japan. Tycker det är väldigt kul att resa även när skidåkning inte är invloverat. För det är ju alltid kul att testa det lokala resturangerna som inte är så turistiga (om man lyckas hitta dem).

erik.sikander@squeed.comLinkedIn

+46 (0)73 348 45 40

AngularJS

CSS

Git

HTML

Java

JavaScript

JIRA

Maven

Mercurial

Python

Scrum

SQL