Fredrik Corneliusson

När något är jobbigt och tar onödig tid är det dags att ta tag i orsaken. Det gäller såväl kod, processer, organisationer och i privatlivet.

Jag är nog ganska lat av naturen och ineffektivitet får det att krypa i kroppen på mig. Det är lite av en paradox att min lathet gör mig så energisk när det kommer till att utveckla och förbättra system. För att kunna jobba effektivt är det viktigt att bygga långsiktigt och undervika snabba hack i så stor utsträckning som möjligt.  Att en snygg lösning dessutom ger en skön känsla är en extra bonus. Det som gör mig riktigt nöjd på jobbet är när man lyckas prestera något som gör skillnad (till det bättre) och då allra helst i grupp så det blir en härlig lagkänsla.

Jag har mer än 10 års erfarenhet av en bred flora tekniker och projekt. Allt från inbyggda system till användargränssnitt. Det tekniker jag har mest erfarenhet av är Python och Web/Javascript men jag har även utvecklat en hel del i Java. För mig är helheten och resultatet det viktiga, hittar jag saker som bör prioriteras så är jag inte sen att säga till och hugga i.

Jag ogillar dogmatiska föreställningar. Vi har det kända universums mest komplexa struktur i huvudet, utvecklad för att kunna bedöma och anpassa sig till alla möjliga situationer. Om detta hade kunnat ersättas av dogmer hade vi haft ett statiskt program med regler istället för denna fantastiska tingest. Men hjärnan behöver ordning och struktur för att fungera så rätt metodik, process och kultur är viktigt att tillämpa.

Sedan jag var en liten grabb har jag fascineras av natur och teknik, speciellt när något kan automatiseras så att det nästan får sitt eget liv. Mitt intresse för strategispel gav mig en bra skola om hur viktigt det är att bygga och investera långsiktigt, samtidigt som man måste kunna göra snabba avvägningar för förändrade situationer.

Mina intressen är ganska varierande (precis som min bekantskapskrets). Att bara umgås med likasinnade blir jag lätt uttråkad av.

På fritiden blir det en del beskådande av bra film och serier vilket även blivit något av ett gemensamt familjenöje nu när barnen är gamla nog.

Man kan även se mig flåsande springa efter en innebandyboll nån gång i veckan bara för att det är så förbannat kul.

fredrik.corneliusson@squeed.comLinkedIn

+46 (0)73 930 64 03

Android

CSS

ExtJs

HTML

HTML5

Integrationtest

J2SE

Java

JavaScript

JIRA

jQuery

Maven

Mercurial

Oracle

PyGtk

Python

SQL