Fredrik Normén

“Jag älskar det arbete som innebär att effektivisera och förenkla både kod och processer. Alla utvecklare kan skriva kod som en dator förstå, men konsten ligger i att skriva kod som andra utvecklare förstår.”

Jag har alltid varit intresserad av “design” och kvalité. Redan som åttaåring började jag att utveckla på datorer, vid tio års ålder började jag inse att kod kan skrivas på olika sätt. Redan då var mitt mål att skapa den bästa kod som går att underhålla och förstå. Jag förstod tidigt att det kräver många års erfarenheter och misslyckande för att nå målet. Jag vill påstå att ingen kommer att uppnå målet, för vi utvecklas varje dag, men genom att ständigt ha intresse och passion för sitt hantverk, gör att vi blir bättre och bättre på det vi gör, det leder till bättre och bättre mjukvara. Intresset för att även leverera kvalité och bli mer effektiv i sitt arbete har varit ett annat mål, där både ledarskap och förbättring av processarbete är ett stort intresse. Lyckan att både höra och se att man lyckats få ett team att både bli bättre och effektivare är en underbar känsla.

“Det står ofta en elefant i rummet, det gäller bara att envist försöka hitta den. Det gäller även att reflektera och inse att vi kan bli bättre och alltid har något att lära. Det är då jag själv känner att jag utvecklas.”

Jag är en ärlig person med många idéer och tankar. Jag är inte rädd för att testa något nytt, och inte rädd för att avbryta något som inte visar sig vara rätt riktning. Jag har hjälpt många utvecklare genom åren genom att förmedla mina erfarenheter och kunskap, både genom att prata på konferenser och varit lärare i klassrum.

Jag gillar inredning och design, ett fritidsintresse som jag har. Det händer att jag då och då kopplar av med några vänner i spelvärlden. Utöver detta så tycker jag det är kul att testa på nya utmaningar inom utveckling, skriva egna ramverk, applikationer, läser en hel del om effektivisering av arbete, ledarskap mm. Jag hjälper även Micorosft ASP.Net produkt team genom att vara ett bollpank (Advisor board).

fredrik.normen@squeed.comLinkedInTwitter

+46 (0)72 733 00 54

.Net

Arkitektur

ASP.Net

BDD

Kanban

Lean

Scrum

TDD

Team Leader

TFS

WCF

Web

WPF