Jakob Ström

Jag började ge mig in i programmering i början av tonåren, då jag gjorde små spel och lustiga program i Visual Basic. Då hade jag sedan tidigare gjort lite statiska hemsidor, både till mig själv och andra.

Jag fortsatte med web lite då och då, framförallt på fritiden, genom tidiga ASP.NET för att efter hand landa i Ruby on Rails. Webben har alltid intresserat mig pga det stora informationsbyte som sker genom hela världen, och möjligheten det ger en utvecklare att nå ut.

Som utvecklare ser jag mig själv som noggrann och disciplinerad. Jag vill göra saker på rätt sätt, från början, och jag värdesätter effektivitet och simplicitet högt. Det betyder att jag försöker undvika repetetivt arbete – både för mig själv och andra – genom automation, och se till att producera kod med hög testbarhet.

Jag trivs bäst att jobba i ett tight agilt team, tillsammans med kollegor som liksom jag tycker om att lära sig själv och andra att bli bättre yrkesmän och -kvinnor.

På fritiden utvecklar jag och några vänner en online-tjänst som vi kallar för Arcade Forge – en applikation där man på ett enkelt sätt kan skapa sina egna HTML5-spel, utan att kunna programmera.

jakob.strom@squeed.comLinkedIn

+46 (0)73 058 32 36

Android

ASP.Net

C#

CSS

Database Design

Git

HTML

HTML5

Java

JavaScript

jQuery

JUnit

Mockito

Python

Scrum

SQL

Web