Martin Woxneryd

Software Craftsman, det gör sig inte på svenska men beskriver känslan jag har för mitt yrke. Ett hantverk som ger mervärde och utförs i samarbete med andra proffesionella. Yrkesstolthet är det ledord som driver min personliga utveckling och optimering är den process som kontinuerligt pågår för att uppnå detta. Mitt mål är att på effektivast möjliga sätt kunna balansera teknik och process, och med min erfarenhet kunna bidra till att leverera ett mervärde. Att arbeta i en miljö och i roller där man ständigt har denna möjlighet, och där kunskap lönar sig, det ger mig tillfredsställelse.

Mjukvaruutveckling är för mig, utöver ett arbete, även en passion. Ett sätt att kunna arbeta med sin hobby. Lockad av den tekniska utmaningen började jag skriva mina första kodrader i slutet på åttiotalet. Under min professionella karriär har sedan det tekniska intresset fått samsas med ett genuint och allt mer ökande intresse för andra aspekter av mjukvaruutveckling såsom arkitektur, agil metodik, testning och andra specifika domänkompetenser. Dessa aspekter, tillsammans med branschkunskap, är alla lika viktiga byggstenar i den helhet som behövs för att effektivt kunna leverera mjukvara. Det är denna helhet som jag är intresserad av att kontinuerligt förbättra i mitt dagliga arbete. Att utveckla mig själv och mitt team.

Att kunna utnyttja detta register av kompetens och bidra till en lösning som inte bara levererar initialt utan som är långsiktig och går att underhålla, att nå dit där det man lämnar efter sig fortsätter att leverera, det är yrkesstolthet för mig.

Jag har bred erfarenhet av många programmeringsspråk, ramverk, metoder och branscher och har arbetat i flertalet olika roller. Jag ser tekniken som ett medel för att nå målet, problemställningen är alltid det primära och kommunikation och mänskliga relationer är oftare vägen fram. Men om jag får välja så blir det ju Scala och dess ekosystem så klart.

Min fritid spenderar jag gärna med att vässa min kompetens. Men långt viktigare är att spendera tid med familjen. Att få lägga några träningstimmar bakom sig. Kanske bygga en altan eller två. Njuta av mat, dryck och upplevelser tillsammans med människor man bryr sig om. Och sedan fylla ut resten av kalendern med bra konserter så klart.

martin.woxneryd@squeed.comLinkedIn

+46 (0)73 028 28 23

.Net

Agile testing

Akka

AngularJS

Arkitektur

C#

Database Design

Git

Java

Kanban

Scala

Scrum

SQL

TDD

Web

XP