Ola Petersson

Sexton pixlar, ett försök till att forma dessa som tre ankor och att döpa dessa till Knatte, Fnatte och Tjatte. Det var min ingångsport till datorernas värld. När jag hade ägnat alldeles för många timmar åt att hamra på ett tangentbord för att tvinga dessa sexton pixlar i mål levde dock en nyfikenhet kvar; hur pratar man egentligen datorernas språk?

"Kombinationen av problemlösning och kreativiteten, att faktiskt skapa något(!), finner jag oerhört stimulerande"

Den nyfikenhet som väcktes där och då har sedan levt kvar inom mig. I programmeringen har jag verkligen hittat rätt. Kombinationen av problemlösning och kreativiteten, att faktiskt skapa något(!), finner jag oerhört stimulerande. Detta var också anledningen till att jag år 2008 gav upp min rockdrömmar (som för övrigt inte gick så bra, jag spelade då i ett souljazz-band), packade väskan och begav mig mot Göteborg för att studera IT på Chalmers. Där fick jag en bredd inom systemutveckling och gjorde Java till mitt hemmaspråk. Detta skulle visa sig vara en lycklig slump då Googles Android OS (vars applikationer skrivs i i Java) exploderade under mina studier. Android och utveckling mot mobila enheter tog jag till mitt hjärta och tycker än idag att det är en grym känsla att kompilera min kod och stoppa den i min ficka för att sedan kunna visa hela världen.  

Under mina studier väcktes också ett intresse för de processer och metoder som omger ett mjukvaruprojekt. Mjukvaruutveckling sker med människor, och människorna är en minst lika intressant variabel som den teknik man använder.

"Mjukvaruutveckling sker med människor, och människorna är en minst lika intressant variabel som den teknik man använder"

Om jag inte sitter fastgjuten framför en dator kan man ofta hitta mig spelandes badminton på fjäderborgen eller gitarr i min lägenhet som jag delar med min sambo Emelie. I övrigt en social påg som trivs bäst bland människor.

// Ola

ola.petersson@squeed.comLinkedIn

+46 (0)73 507 76 45

Android

CSS

Git

HTML

Java

JUnit

Maven

Oracle

Scrum

SQL

TDD