Tomas Trolltoft

Tomas är en mycket erfaren utvecklare/arkitekt/projektledare/säljare med mer än 17 års erfarenhet av att bygga IT-system i konsultrollen. Tomas flyttar sig med lätthet från krav till kodnivå och kan ta alla roller däremellan. Sedan 1997 har fokuset varit på Javabaserade system och sedan 2008 har rollerna främst varit att leda projekt. Tomas förespråkar enkelhet både i arkitektur och metod och har i flera fall hjälpt till att införa ett mer lättrörligt arbetsätt i utvecklingsprocessen. Tomas har även coachat och utbildat inom detta. God social kompetens och van att tala inför grupper.

“Leverera rätt saker på rätt sätt. Lyssna och förstå kunden och därefter optimera leveransen med hjälp  av tillgänglig teknik”

Tomas är en av de drivande krafterna bakom Javaforum Göteborg som han hängivet arrangerat varje kvartal sedan 2006. Tomas är medlem av Javaforums styrelse. Tomas var även medgrundare till den stora systemutvecklarkonferensen Scandinavian Developer Conference som går i Göteborg varje år.

Sommaren 2012 hamnade Tomas på plats 34 när Computer Sweden listade de 100 vassaste utvecklarna i Sverige

Tomas är gift med Elin som också är IT-konsult. Tillsammans har de barnen Kasper (1995) och Elvira (1997). Förutom systemutveckling har Tomas även ett stort intresse för utomhussporter och ägnar mycket tid åt dykning, skidåkning, cykling och löpning.

tomas.trolltoft@squeed.comLinkedInTwitter

+46 (0)70 972 38 64

Arkitektur

Java

JIRA

JUnit

Kanban

Scrum

SOAP UI

Speaker

Team Leader

Web