Lär känna en Squeeder - Jakob Lithner!

Squeeds Blogg | 2023-02-13 | Jakob Lithner, editor: Julia Hellberg
Denna gång lär vi känna Jakob Lithner ✨
Kopia av Lär Känna en (3).jpg
Hur länge har du jobbat på Squeed?
Jag har jobbat här sedan augusti 2017, så det blir ca 5,5 år.

Vad jobbar du med på Squeed?
Jag är systemutvecklare och jobbar ganska brett som konsult inom både backend och frontend. Från början var det mest .NET med mycket backend och databaser, men de senaste åren har jag mer och mer fokuserat på frontend eftersom jag tycker mycket om det. Jag gillar att skapa ett snyggt och funktionellt UX som är intuitivt att använda. Just nu är Blazor min favoritteknik.
Förutom konsultdelen så har jag sedan tre år tillbaka också en roll som konsultchef. Det innebär att jag har ansvar för ca 15 konsulter. Jag försöker coacha och stödja på de sätt jag kan. Eftersom jag jobbat rätt länge som utvecklare så känns det roligt att kunna dela med sig litet av egna erfarenheter, inte bara tekniskt utan även rent allmänt om livet och samarbete med andra människor.

Vad är din favoritdel av ditt jobb?
Jag verkligen älskar att få möta så många olika människor, branscher och problem! Det gör jobbet väldigt kreativt och stimulerande. Det finns alltid något nytt att lära sig. Många tror ju att systemutvecklare bara är något tekniskt där man sitter vid en skärm och skriver kod. Jag ser det mer som att man får vara kreativ och förändra världen till det bättre. Mer och mer tycker jag att de mjuka delarna med relationer och samarbeten framstår som minst lika viktigt som teknisk kompetens för att team ska kunna nå riktigt bra resultat.

Hur är det att jobba på Squeed?
Jag trivs väldigt bra! Jag känner att jag både får vara mig själv och dessutom kan utvecklas och växa. Jag jobbade under 12 år som egen konsult men är mycket nöjd med att nu vara tillbaka som en del av något större. Det ger mig mer stimulans och trygghet. Det känns skönt att få jobba med människor man har förtroende för. Dessutom finns det gott om utrymme för att ha roligt och trivas ihop. Det känns litet som en utökad familj. Jag är glad när jag går till jobbet.
 
Vad vill du jobba med framåt?
Jag får rätt ofta frågan om jag inte snart ska gå över till att bli konsultchef på heltid. Det skulle på många sätt kännas naturligt eftersom jag trivs väldigt bra i den rollen. Men å andra sidan är det ju väldigt roligt att skriva kod! Jag gillar att vara nyfiken och kreativ. Jag tror nog inte jag vill släppa den sidan helt, så det kommer nog att fortsätta som parallella spår ett bra tag till.