Stora möjligheter med ny e-handelssajt - Ellos

Squeeds Blogg | 2022-11-10 | Claes Stenborg
Ellos Group är en ledande e-handelsgrupp i Norden med bolagen Ellos, Jotex och Homeroom. När Ellos Group bestämde sig för att utveckla sina nya e-handelssajter som har miljontals besökare, fick Squeed förtroendet att utveckla Jotex och Homerooms nya sajter.
Skärmavbild 2022-11-09 kl. 14.20.47.png

Lanseringen var ett viktigt steg i vår ambition att bygga en marknadsledande e-handel inom mode och heminredning för kvinnor mitt i livet.  - Linus Brimstedt, CTO Ellos Group

 

Varje år har Ellos Groups e-handelsplatser ca 175 miljoner besökare. De nya sajterna är ett viktigt steg i ledet för att nå ambitionen att vara marknadsledande inom mode och heminredning.

De gamla sajterna byggde på en kommersiell e-handelsplattform där alla sajter levde tillsammans i en miljö, en så kallad monolit. 

En av utmaningarna var att öka prestandan för att kunna hantera ännu fler besökare på sajten samt att på ett flexibelt och snabbt sätt utveckla och införa fler funktioner så att kundernas upplevelse blev ännu bättre.

 

Vi har nu en modern och snabb plattform och vi kan snabbt och effektivt inför nya funktioner löpande med liten risk och utan driftsavbrott.  - Linus Brimstedt, CTO Ellos Group

 

 

Fortsatt nära samarbete

När den nya tekniska plattformen var på plats och lanserad för Ellos Group blev Squeeds roll att utveckla sajterna för Jotex och Homeroom. Målet var att varje sajt skulle ta fyra månader, från första raden kod till lansering. 

Squeeds team bestod av fyra utvecklare som arbetade på distans där en bidragande framgångsfaktor var det agila arbetssättet och en nära kontakt med verksamheten på Ellos Group.

 

 

En spännande funktion som utvecklades för Homeroom var bildsök. Föreställ dig att du hittar en soffa som du tycker om och du vill köpa en motsvarande möbel. 

Med bildsöksfunktionen kan du ta en bild på soffan du gillar och söka efter liknande produkter på Homeroom! 

 

 

– Vi har haft ett väldigt bra och nära samarbete med Squeed. Konceptet med team-leverans där Squeed tar ett större ansvar än vid ett traditionellt konsultinköp har fungerat väldigt bra och det har gjort att arbetet gått mycket smidigt”, säger Linus Brimstedt, CTO Ellos Group.

 

 

Squeeds leverans

 

Utveckling av Jotex/Homeroom från start till lansering

Integration och konfiguration av Amplience CMS

Team-leverans med helhetsåtagande, DEVOPS

Prestandaoptimering

Sökmotoroptimering (SEO)