hero-04.jpg

Vi delar med oss

Vi odlar en kultur av att aktivt dela kunskap

Det gäller på alla nivåer. Vi vill att våra anställda ska tillföra nya tankar och idéer i sitt team. Vi vill också att kunskap fritt ska delas på de platser och sammanhang där vi finns. Det spelar ingen roll om det är kunder, leverantörer eller konkurrenter. Vi tror att alla tjänar på öppenhet. Om man delar erfarenheter med ödmjukhet och nyfikenhet så blir alla vinnare. Meetup är en bra och etablerad plattform för detta. Vi driver därför flera egna Meetup-grupper och stöder även andra. Tillsammans har de en stor bredd med olika fokus inom IT och förändringsledning.

Se våra genomförda event

 

Frontendforum

Frontend har alltmer blivit en viktig del av de flesta applikationer. De tre grundkomponenterna för web är ju HTML, CSS och Javascript. Alla dessa tre har utvecklats mycket och det gäller att hänga med för att kunna erbjuda det bästa gränssnittet. På dessa forum delar vi nyheter och hur de bäst ska användas. Olika ramverk inom Javascript är ju alltid spännande. Men vi vill också prata om alla de andra delarna av ett fungerande UX: användbarhet, tillgänglighet, funktionalitet, etc. Vi försöker ha en prestigelös nivå där vi delar erfarenheter både om det som fungerat bra och det som inte gått bra.

Läs mer om kommande möten och anmäl dig: Frontendforum Göteborg

 

Agila Testare

Denna grupp riktar sig till dig som arbetar med testning i en agil kontext. Ämnena kan innefatta allt från coachning, processer, testautomatisering, verktyg, DevOps, lasttester, etc. Allt ur ett test- och kvalitetsperspektiv. Syftet med gruppen är att få nya idéer, nätverka, utbyta erfarenheter och inspireras.

Läs mer om kommande möten och anmäl dig: Agila Testare Göteborg

Klicka här för: Material som Agila Testar löpande lägger ut

 

Javaforum

Med syfte att stödja svenska Java-utvecklare skapades Javaforum som ett community med möten, intressanta seminarier och mingel. Premiären för Javaforum Göteborg skedde 2006 då Tomas Trolltoft och Rikard Thulin arrangerade det allra första forumet på IT-universitetet på Lindholmen. Intresset ökade snabbt, lokalen på IT-universitetet blev för liten och idag genomförs Javaforum på Folkets Hus vid Järntorget. Det arrangeras minst en fullspäckad kväll med teknikseminarium i kvartalet och Squeed stödjer Javaforum som arrangör, sponsor och bidrar ofta med talare. Har du egna idéer, vill du delta som talare eller sponsra ett forum? 

Läs mer om kommande möten och anmäl dig: Javaforum Göteborg

 

Agila Ledare

En gång varje månad ordnar vi frukostträff med agil inriktning. Vi riktar oss till dig som ledare i bolag och branscher som vill få nya idéer, utbyta erfarenheter och inspireras i det Agila ledarskapet, arbetssätt och principer. För dig som jobbar som VD, utvecklingschef, teknikchef, linjechef, projektledare, produktägare eller Scrum Master med förbättringsfokus på organisationsnivå. Varje träff har ett tema och en kort presentation följt av diskussioner i mindre grupper. Detta forum samarrangeras med ProAgile.

Läs mer om kommande möten och anmäl dig: Agila Ledare Göteborg.

Läs mer om vår avdelning: Squeed Agile

 

nForum

nforum är ett .Net-community i Göteborg som startades 2012 av passionerade .Net-Squeeders. Med syfte att stödja svenska .Net-utvecklare sker regelbundna möten med intressanta seminarier och mingel. nforum har ett brett samarbete med många andra fristående communities så som Swenug och Javaforum. Har du egna idéer, vill du delta som talare eller sponsra ett forum?

Läs mer om kommande möten och anmäl dig: nForum Göteborg

 

Agila Ledarskapsdagen (ALD)

Agila ledarskapsdagen är en heldagskonferens för dig som har en ledande kompetens i en agil organisation eller i en organisation som befinner sig i en agil transformation.

Läs mer om tidigare och kommande konferenser och anmäl dig: Agila Ledarskapsdagen

DevForum

Läs mer om kommande möten och anmäl dig: DevForum Stockholm

 

Coding:dojos

Kunskap kräver tid. Därför samlas vi kontinuerligt för att stärkas i vår profession. Vi satsar på att utvecklas och att öva upp vår yrkesskicklighet. Vår vision är tydlig – att utveckla mjukvara på bästa tänkbara sätt. Vi kallar det för coding:dojos, en katalysator för kompetensutveckling där vi tillsammans och fokuserat tränar på kodkator. Utöver detta kan alla Squeeders starta en kompetensgrupp för fördjupning. Varje grupp har en ansvarig ledare och regelbundna sammankomster.