Lär känna en Squeeder - Victor Olausson

Squeeds Blogg | 2022-09-20 | text: Victor Olausson, editor: Julia Hellberg
Lär känna en Squeeder! Vem är egentligen Victor Olausson som har hängt med oss på Squeed i närmare 4 år?
Lär Känna en (2).png


 ✨𝐕𝐚𝐝 𝐠ö𝐫 𝐝𝐮 𝐩å 𝐒𝐪𝐮𝐞𝐞𝐝?
Jag började på Squeed direkt efter Chalmers som backend-utvecklare med fokus på cloud och java. Nu har jag även tagit mig an rollen som Scrum Master för mitt team i hopp om att kunna förbättra arbetsförhållanden och processer.

✨𝐇𝐮𝐫 𝐤𝐨𝐦𝐦𝐞𝐫 𝐝𝐞𝐭 𝐬𝐢𝐠 𝐚𝐭𝐭 𝐝𝐮 𝐣𝐨𝐛𝐛𝐚𝐫 𝐣𝐮𝐬𝐭 𝐡ä𝐫?
Jag tyckte att konsultyrket verkade lovande eftersom jag inte visste helt vad jag ville arbeta med. Konsultlivet innebar enligt mina förväntningar att testa på olika tekniker och lära mig mer! Jag gick på intervjuer hos några olika företag, men Squeed stack ut tack vare människorna och det som utlovades kring kompetensutveckling. Jag gick på min magkänsla och har varit nöjd ända sen jag började.

✨𝐕𝐚𝐝 ä𝐫 𝐝𝐞𝐭 𝐛ä𝐬𝐭𝐚 𝐦𝐞𝐝 𝐝𝐢𝐭𝐭 𝐣𝐨𝐛𝐛?
Som konsult kan det vara svårt att känna samhörighet med sina kollegor, men jag känner i princip alla som jobbar här tack vare starkt engagemang och många aktiviteter. När man väl är ute på uppdrag så är bra samhörighet mot konsultföretaget viktigt för mig, då man kan få insikt i hur andra kollegor löser problem som de kanske stött på i sina företag. På det sättet kan vi arbeta tillsammans för att gemensamt förbättra våra arbetsplatser.

✨ 𝐕𝐚𝐝 ä𝐫 𝐝𝐢𝐭𝐭 𝐧ä𝐬𝐭𝐚 𝐬𝐭𝐞𝐠 𝐟𝐫𝐚𝐦å𝐭?
Jag vill fortsätta bli bättre på det jag gör, och jag vill även försöka se till att jag gör något som känns värdefullt! I dagsläget kan jag trycka på att förbättra arbetsförhållanden och arbetsplatsen jag befinner mig på, men framöver skulle jag kunna hålla presentationer om mina erfarenheter. Kanske arbeta med att utveckla någon produkt som kan hjälpa mina medmänniskor?