Studentkväll på Squeed!

Squeeds Blogg | 2022-04-19 | Text Sebastian Persson & Jesper Gustafsson /Editors Claes Stenborg & Julia Hellberg
Läs vår intervju med några av våra Squeeders!
Kopia av Lär Känna en (10).pdf.pdf (3).jpg

I slutet av mars höll vi ett evenemang för studenter inom tech (.NET, Java, Frontend m.m) på vårt kontor i Göteborg! En kväll som innehöll föreläsningar och berättelser av Squeeders, Kahoot-quiz, mingel, nätverkande och lättare mat och dryck. Vår Frontend-utvecklare Tobias delade även med sig av en föreläsning om "Den bästa hemsidan i världen”.

Kvällen blev väldigt lyckad och det var otroligt kul att kunna ha ett evenemang på kontoret igen efter pandemin. I vår intervju med Sebastian Persson och Jesper Gustafsson som var med och anordnade eventet får ni veta mer om vad det bjöds på och varför studentevenemang är viktiga att hålla!

 

 

Intervju med Sebastian Persson och Jesper Gustafsson.

 

Vad har du för roll på Squeed idag?

Sebastian svarar: Konsult inom systemutveckling.

Jesper svarar: Praktikant är min nuvarande roll på Squeed, från och med juni är min roll konsult inom frontend.

 

Vad var det roligaste med studentevenemanget som Squeed höll i mars?

Sebastian svarar: Att få arrangera något för och prata med studenter om mina egna och om deras erfarenheter av utbildning och yrke.

Jesper svarar: Jag tycker att hela evenemanget var superkul, men det roligaste tycker jag var att mingla med alla studenter och höra om vad de studerar och vad deras ambitioner är rent yrkesmässigt.

 

Är det viktigt att göra events för studenter?

Sebastian svarar: Ja, jag tycker det är viktigt. Det ger studenter en chans att nätverka och eventuellt hitta framtida arbetsgivare, likväl företag att hitta potentiella anställda. Jag har själv varit på studentevent och ett av dem var hos ett företag som sedan blev min första arbetsgivare efter min examen.

Jesper svarar: Jag tycker att det är väldigt viktigt. Som student har jag besökt flera företag för att få en tydligare bild av yrket. Genom att skapa ett forum där studenter kan samlas för att ställa frågor till erfarna utvecklare och tillsammans inspirera varandra tror jag ger mycket värde. Studenterna som kom på vårt evenemang verkade uppskatta det väldigt mycket.

 

Vilka frågor dök upp från studenterna?

Sebastian svarar: Det var blandade frågor om vad jag studerat, vad jag gör idag, hur jag trivs på Squeed, hur jag ser på att jobba remote, hur remote-jobb kan fungera och hur det fungerar för mig.

Jesper svarar: De frågor jag fick mest cirkulerade kring hur jag fick en praktikplats, jobb och hur jag kom i kontakt med Squeed. Det dök även upp frågor kring vad arbetsgivare förväntar sig av studenter som gör sin praktik hos dem och hur de bäst kan förbereda sig inför praktik och arbete. Dessa frågor var intressanta att ställa till mig då jag (som dem) är student och gör min praktikperiod av utbildningen på Squeed.

 

Lärdomar / allmänna tankar från studentkvällen?

Sebastian svarar: Att det var väldigt roligt och att vi vill göra det igen. Sedan finns det såklart alltid småsaker att slipa på för att göra ett ännu bättre evenemang nästa gång.

Jesper svarar: Jag fick intrycket från studenterna att detta är något som vi på Squeed måste fortsätta göra, då det verkar skapa väldigt mycket värde att låta studenter komma och mingla med människor i arbetslivet. Jag tror även att det skapar värde för Squeed som varumärke.

 

Något annat som ni vill dela med er av?

Sebastian svarar: Nej, inte mer än att jag hade väldigt roligt att planera och genomföra evenemanget med mina kollegor och att jag hoppas det kommer lika många studenter nästa gång vi arrangerar en studentkväll.

Jesper svarar: Nej, känner mig nöjd så.

 

Vår plan är att anordna flera evenemang som detta. Håll utkik och glöm inte att följa oss på LinkedIn och Facebook för att inte missa nästa studentevent!