Squeed Hackathon - Fuktmätare och Slacktrafik

Squeeds Julkalender | 2019-12-10 | Valon Huskaj
Om det inte redan framgår så säger jag det igen, kompetensutveckling är en av våra mest viktiga byggstenar på Squeed.
jul10_1.jpg

Vi driver kompetensutveckling på många olika format och några av er har redan läst om bl.a. våra meetups eller SqueedTech under denna julkalendern. Vi har dock många fler och ett av dom som jag personligen alltid tycker är lika intressant att delta på är våra hackathon-event.

Ett Squeed Hackathon förklaras bäst enligt vår manifest:

Squeed Hackathon Manifesto

  • Varför:
    Vi värderar kompetens, engagemang och gemenskap högt. Nyfikenhet är ett drivande beteende hos vetgiriga individer. Det är viktigt att ta vara på detta för utveckling och trivsel.

  • Hur:
    Att träffas under avslappnade former med ett gemensamt mål. Att tillsammans lära och inspireras. Att skapa ett utrymme för utforskande lärande utan krav, där nytta i ny teknik står i centrum. Att alltid leverera ett värde för de engagerade, som går att ta vara på i vardagen. Detta genom att inkräkta så lite som möjligt på kundengagemang och privatliv.

  • Vad:
    Squeed-Hackathon. Vi tillbringar dedikerad egen tid tillsammans med att producera förstaklassig mjukvara och lära av varandra.

Hackathon


Vi har skapat många intressanta lösningar under åren, lärt oss mycket på vägen och haft väldigt roligt tillsammans. Det viktiga för oss under ett hackathon är att vi utmanas, har roligt och jobbar med intressanta tekniker. 

Under vårt senaste hackathon åkte vi till Nääs Fabriker. Öl, pizza och flipperspel stod på agendan. Den här gången var det dags att leka med lite hårdvara. Målet var att bygga en fuktmätare… med en överdesignade ström och event -driven arkitektur, inga konstigheter här! Ett nytt och främmande frontend ramverk skulle testas, AR med någon form av AI skulle appliceras och diverse kablar skulle kopplas rätt. 


Fuktmätare

Under ett annat hackathon fokuserade vi på molnlösningar och Slack, vi kodade långt in i natten i AWS, Azure, Google Cloude och även IBM Bluemix. Mikrotjänster skulle byggas med diverse olika integrationer till Slack. En av alla tjänster, som fortfarande används idag är Slacktrafik. Slack används flitigt på Squeed och många åker kollektivt, bra tillfälle för några som ville lära sig AWS Lambda, Node och vad rtTime är för något i Västtrafik’s API.


Slacktrafik

Låter detta något för dig? Hör av dig till oss så kanske vi ses på nästa hackathon. Jag själv ser redan framemot nästa hackathon på Squeed.