Deploya 🚀 ditt Git project med Netlify

Squeeds Julkalender | 2020-12-17 | Benjamin Karlsson
Det är alltid lite stökigt att få upp en site för att hålla en demo av ett nytt projekt. Men med Netlify kan man göra detta superlätt, med bara ett par knapp tryckningar!🥳
spacex-t3HVjP4xNsg-unsplash.jpg

Det du behöver för att kunna deploya din site till Netlify är:

- Ett Git repo med ett project i.🐲
- max 5 minuter till godo 🤙
- Och vågar ge Netlify rättigheter att läsa ditt github konto! 🤔

För att deploya en ny site till Netlify från ditt git repo, surfa först in på www.app.netlify.com. Har du inte ett konto så är det kostnadsfritt att använda en url som slutar på .netlify.com. Det skapas fort och du kan logga in med GitHub, GitLab, Bitbucket eller med din epost. 
(Jag själv anväder GitHub😀 tillmina privata projekt och det har fungear felfritt med Netlify .)

Netlify kommer be dig om att få lite rättigheter till att läsa ditt GitHub(Eller den tjänsten du valt) innehåll, sedan kommer kommer du se en liknande sida där du kan se dina repositories på Git och kan välja ett för att ladda upp din sida.

Jag valde i mitt exempel det översta projektet, på nästa sida kan du: välja från vilken branch du vill göra din deploy, jag valde min "main" branch. Bygginställningar, skriva in bygg kommando och vilket mapp som siten hämtas från. Detta brukar Netlify kunna klura ut själv, så vi lämnar det som det ser ut.

Klicka sedan "Deploy Site" och du är klar. Ditt projekt kommer nu att deployas automatiskt när du gör en ny commit till din branch.

Om du inte får några bygg fel👺 kommer din branch att deployas till en genererad url. Min blev https://youthful-raman-87db0d.netlify.app.

Tack och lov går detta att ändra vår url genom att klicka på knappen "Deploy settings". I menyn till vänster, navigera till fliken "General" och på kortet till höger under "Site information" finns en knapp "change site name". Klicka på den och du kan nu skriva in din alldeles egen url. 

Klicka "save" och du har nu din nya url. Jag gjorde min till https://your-own-netlify-app.netlify.app/, men det kan lika gärna vara vad som helst.👑

Grymt jobbat! 🦸‍♂️😋 Vi kan nu skapa en ny commit i vårt Git Repository och Netlify gör automatiskt en ny deploy med dina senaste ändringar. 🙈Visst var det enkelt! Jag använde själv Netlify när jag när jag deployade min demo från senaste Frontend Forum!

Hoppas du får använding av Netlify nästa gång du tänker visa upp till projekt live för en vän, kollega eller möjligtvis en framtida business partner! 👩‍🚀💪