Dan före dopparedan

Squeeds Julkalender | 2021-12-23 | Jonas Renliden
Så här dan före dopparedan med det nya året i åstundande finns det kanske inte så mycket tid till att stanna upp och reflektera över tillvaron. Skinkor och klappar ska rimmas, lutfisk ska blötläggas, gröten ska kokas, tomten ska matas, uppfarten ska skottas (alternativt dräneras), julkort ska skickas, julgodis ska bakas och sisådär tre ziljoner saker till ska fixas.
Dopp_i_grytan.jpg

Men så här dan före dopparedan har ni förhoppningsvis ändå julen under kontroll och har tid med att göra mig sällskap i att ta lite tid till att stanna upp och filosofera över livet och tillvaron, och det där med tacksamhet. Särskilt i dessa tider, där mycket vi tidigare tog för givet som gav ljuspunkter och glädje i livet och som vi alltid trodde vi skulle få uppleva närhelst vi ville och möjligheten uppenbarade sig plötsligt har tagits ifrån oss, känns det extra viktigt att finna nya ljuspunkter i livet att känna tacksamhet för.

För egen del, så här dan före dopparedan, är jag tacksam för att ha inlett en “ny” karriär hos en fantastiskt arbetsgivare och dessutom fått förmånen att jobba med en av mina stora passioner i livet, att imorgon få fira Jul med min sen många år älskade partner och hennes underbara familj, och att vara tomte till hennes storögda syskonbarns skräckblandade förtjusning. Till sist och syvendes har jag det ändå ganska bra, så istället för att tråka ut er med en lång lista på allt jag är tacksam för så nöjer jag  mig där och låter er fundera på vad ni är tacksamma över istället. Och så doppet såklart, doppet är jag tacksam för med!

Så här dan före dopparedan hoppas jag att ni får en mysig uppesittarkväll, oavsett om det är Bingolotto, uppesyntharkväll med ebm-stuga, eller något annat trevligt som aftonen bjuder på. Själv ska jag spendera den med brädspel i goda vänners lag. Se där, ytterligare en sak att vara tacksam för så här dan före dopparedan. 

Till sist vill jag önska er alla en fantastiskt God Jul, och ett Gott nytt år med förhoppningsvis många nya saker att vara tacksam över.